Test og Anmeldelse af DKBIKE Hjulsett

Test og Anmeldelse af DKBIKE Hjulsett

Velomore har testet et av våre hjulsett fra DKBIKE – resultatet er en fantastisk anmeldelse som understreker at med hjul fra DKBIKE får du oppgradert sykkelen din for en svært rimelig pris. Les hva testeren fra Velomore sier.

Testen er utført og anmeldelsen er skrevet av Hans Plauborg fra Velomore - Fotografi av Roar Paaske

«Karbonhjul er et av de mest ettertraktede produktene for syklister på alle nivåer. Aluminiumsfelger virker etter hvert helt utdaterte på moderne racere med skivebremser og elektroniske gir. Likevel ser man ofte at det nettopp er på hjulene at produsentene sparer penger for å holde prisene noenlunde tilgjengelige for vanlige mennesker. Det er ikke mange landeveissykler i prisklassen mellom 20.000 og 25.000 kr der det er plass til et karbonhjulsett. Og det er synd, for hvis det er noe som virkelig forvandler sykkelopplevelsen, er det kombinasjonen av en forholdsvis lett, aerodynamisk hjulsett satt opp med highend-dekk – helst tubeless. Her kommer DKBike til unnsetning. Den danske hjulprodusenten har spesialisert seg på solide kvalitetshjul som er til å betale. Fra relativt beskjedne 5.995 kr kan man kjøpe et karbonhjulsett som garantert gir en forbedring sammenlignet med hjulene som sitter på mange sykler i prisklassen mellom 15.000 og 30.000 kroner. Og for 1.000 kroner ekstra kan man til og med få dem med keramiske lagre, hvis man tror at grå keramiske kuler gjør en stor forskjell i forhold til sølvfargede stålkuler. Velomore har hatt mulighet til å teste DKBikes 50 mm landeveishjulsett med keramiske lagre, og la det være sagt med en gang: Man må være veldig merkevaretro for å rettferdiggjøre å betale to, tre eller fire ganger så mye.

Oppsett og vekt

Mine testhjul ankom montert med Pirelli Cinturato Velo tubeless-dekk (ferdig innsatt), tubeless væske for påfylling, en 11-34 Shimano 12-speed kassett og bremseskiver. Slik kan alle kunder få hjulene levert, klar til bruk med individuell oppsett. Det koster naturligvis i tillegg til prisen for selve hjulsettet. Jeg fylte raskt på 40 ml væske og pumpet opp. Hjulene holdt imidlertid ikke luft i mer enn noen timer. Jeg fylte på litt mer væske og pumpet dekkene til maks-trykk. Det gikk bedre, selv om Anders fra DKBike umiddelbart tilbød å sende tubeless-felgtape slik at jeg kunne bytte hvis luften fortsatt ikke holdt.

Det første inntrykket er veldig positivt: Fin finish og lettgående nav. Tenk å stå med et par flotte 50 mm karbonhjul med keramiske lagre til under 7.000 kr. Det er nesten utrolig at ENVE, Zipp, Roval og andre kan rettferdiggjøre å ta tre-fire ganger så mye fra sine merkefaste kunder. En runde på vekten viser at hjulsettet er litt tyngre enn mine egne DT Swiss 1400 ARC (200 gram), som har 62 mm høye felger, og Scope R4 (325 gram), som har 45 mm felger. Begge disse hjulsettene er imidlertid montert med lettere dekk enn de solide treningsdekkene fra Pirelli på DKBike-hjulene. Hvis DKBikes oppgitte vekt på 1655 gram for det «rene» hjulsettet stemmer, er det godkjent for et 50 mm hjulsett til 7.000 kr.

Bredder og høyder

Felgene er tilgjengelige i flere bredder og høyder – testmodellen har en utvendig bredde på 28 mm og en innvendig bredde på 18,5 mm. Det er ikke helt så bredt som mange moderne hjulsett, der en innvendig bredde på 21 mm eller mer etter hvert er standard. Det gir en bedre forbindelse mellom felg og brede dekk på 28-32 mm. Med DKBikes hjul er optimal dekkbredde 23-28 mm, med 25 mm som den gyldne middelvei, men man kan selvfølgelig også kjøre 30 eller 32 mm dekk hvis det er plass i rammen. Kunden kan velge mellom fire felghøyder: 38, 50, 60 og 82 mm, og dermed eventuelt kombinere en lavere felghøyde foran med en høyere på bakhjulet.

Kjøreopplevelse

Hvordan kjører de? Kort sagt: Utmerket. Sidevindsfølsomheten er merkbart mindre enn på mine Scope R4, selv om sistnevnte er litt lavere, og stivheten virker høy takket være eikene som er krysset to ganger. Det kan muligens kompromittere aerodynamikken noe på forhjulet, men disse hjulene er ikke laget som de aller raskeste konkurransehjulene, men treningshjul eller solide allround-hjul for mosjonisten som vil oppgradere sykkelen sin. Derfor er vektbegrensningen også hele 130 kg. Personlig ville jeg ikke nøle med å kjøre lisensritt på DKBike-hjulene. Men da ville jeg valgt raskere dekk. Pirelli Cinturato Velo tubeless-dekk er glimrende, veldig holdbare og punkteringsresistente helårsdekk, men de er ikke raske. I testperioden prøvde jeg å bytte til et par 25 mm Continental GP5000 AS TR, og de formidlet en mye bedre og raskere kjøreopplevelse. Dette understreker bare hvor mye dekkene betyr for den totale kjøreopplevelsen. Lyden av et friløp kan være en smakssak. Noen høres ut som en helvetesmaskin på steroider – noe enkelte faktisk liker – og andre er så stille at man uten problemer kan kjøre bakhjulet rundt foran en baby uten å vekke den. Friløpet på DKBike-hjulene ligger midt i dette spekteret, så lyden bør ikke avskrekke noen fra å kjøpe.

Konklusjon

Det er naturligvis umulig å vurdere kvaliteten og holdbarheten etter bare noen ukers kjøring. Men DKBike gir i alle fall 900 dagers garanti på felgene, så de tror selv på kvaliteten. Navet dreier silkemykt, og toleransene virker perfekt utført. Hvis man er bekymret for holdbarheten til et sett uten merke-nav fra DKBike, leverer selskapet også hjulene spent opp rundt DT Swiss 350 eller 240-nav. Da blir prisen 8.500 kr (henholdsvis 9.500 kr), og da er hjulene plutselig ikke veldig billige lenger.

Hjulene fra DKBike får en klar anbefaling herfra. Det blir nesten umulig å finne et bedre hjulsett til prisen. Og det gjør jo ikke noe at produsenten/selgeren er dansk.


Leser neste

DKBIKE og Trilaro har inngått et samarbeid – Motta 75% rabatt på første måned hos Trilaro
UCI-godkjenningen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet er beskyttet av hCaptcha, og hCaptchas personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.